2009-04-13

- Ett demokratiskt samhälle kan inte tvinga ut folk ur demokratiprocessen

Ett samhälle som kallar sig demokratiskt och humanistiskt måste om det inte bara skall vara fina ord (=skitsnack) fylla orden med ett innehåll. T ex så är det lag på att alla har rätt till tak över huvudet, men vi vet ju hur verkligheten ser ut, politikerna skiter helt enkelt i gällande lagar och regler och den faktiska hemlösheten är bara ett exempel!
Jag som så många andra har betalt för de sociala försäkringar som finns via skatt och avgifter, mao det är inget bidrag utan försäkringar det handlar om!
När det gäller människor som inte kan arbeta (ett begrepp man nu avskaffat i och med att man helt enkelt friskskriver alla sjuka, med hurtiga tillrop om att "Vi frågar inte hur sjuk du är, vi frågar hur mycket du kan arbeta", ett rent jävla hån mot de sjuka); För det första en del kan inte arbeta (oavsett om det syns eller inte, appropå när en del nämner "gipsvagga" som krav på sjukskrivning. Många önskar dock att de hade en arm eller ben brutet så det syns att de är sjuka! VÄRK t ex SYNS INTE ALLTID, MEN JAG KAN GARANTERA ATT DET KÄNNS!!!).

Om samhället skall kalla sig humanistiskt, ja då skall självklart också den starke hjälpa den svage, så man kan ha ett drägligt liv och inte som nu tvingas att arbeta med stora plågor tills man självsanerar sig via självmord! Nuvarande principer och politik är bara en sofistikerad form av nazism, only the strong shall survive and kill the weak!

När det gäller demokrati så måste ett demokratiskt samhälle se till att alla kan delta efter sin förmåga och det kan inte en person som tvingas till arbeta med plågor, orken räcker självklart inte till och då faller de bort ur demokratiprocessen! En person som är sjuk tvingas idag att vara mer aktiv än en som är frisk, en sjuk skall både arbeta och göra allt annat som ingår i livet samt även träna och får slåss för varje laglig rättighet, samtidigt som värk och/eller annat gör det hela till ett rent helvete! DET är sjukt, en sjuk skall alltså orka mycket mer än en frisk enligt dagens tänk, jag saknar nästan ord, men mycket mycket grov sinnessjukdom, psykpopati/sociopati eller nåt, lär ju en person vara drabbad av som kräver att sjuka skall orka mer än friska! Faktum är att jag träffat på folk med Asperger syndrom t ex som har större empatisk förmåga (via sitt intellekt då ..) än många som klassas som normala och friska, t ex politiker och myndighetspersoner. Till och med en dator kan med sin logik, om den inte är felprogrammerad, räkna ut att man inte kan trimma exempelvis en trasig moped så den går som en formula 1 bil, men det är så fk och andra skall pressa sjuka, men vem som helst, utom fk och politiker samt andra myndighetspersoner förstår ju att både moppen och människan skär ihop om man försöker! Eller så är det just det som är meningen, avlägsna improduktiva (= kostnader) och satsa på de som är produktiva (= genererar vinst) istället.

Det är dags att vakna nu och välja sida, vill DU bidra till att sanera ut de svaga i samhället eller är DU humanist och vill hjälpa folk att leva (och när det går) arbeta efter sina egna förutsättningar! Eller skiter du helt enkelt i vilket?




-

4 kommentarer:

  1. Jag Är en Resurs!13 april 2009 kl. 20:03

    Bra skrivet. Vi är Resurser trots vi är sjuka... och vilken frisk skulle vilja "jobba" med allt vi gör. Nä, låt den sjuke VARA sjuk och ta hand om sig efter sina förutsättningar. Vi är värda ha någon livskvalitet kvar. att vara sjuk är inget vi kan ta "ledigt" från, hur "snillen" än tänker... eller vad man kan kalla dem

    Jag är en RESURS Respekt för Sjuka och Utsattas Rätt i Samhället

    Hoppas alla med lite sympati blir det ock...
    Kram Zimpel, resurs.ning

    SvaraRadera
  2. Nazism är nog ett lite för hårt ord, en sådan regim är ju så mycket mer av ren ondska och bygger på ett rastänkande. Däremot är det ju en form av social fascism som drivs, helt klart.

    SvaraRadera
  3. Klassemannen:
    Jo det har du rätt i det är därför jag brukar skriva nazism kursiverat. Men social fascism/nazism/grovt svaghetsförakt är ju i grunden lika, dvs som jag skrev "only the strong survive och kill the weak" osv, sen finns det ju naturligtvis grader även i helvetet så att säga, även om "helvetesprinciperna" är lika!

    MvhME/Mats

    SvaraRadera
  4. Bra skrivet Mats!
    Såg att du ringt igår,men jag hade mobben låg i jackfickan så jag hörde inte den..=)

    SvaraRadera

Det är fritt fram att uttrycka sig hur man behagar!
Dock rasister, samt (M)azister som hånar sjuka och svaga ombedes vänligen men bestämt att söka sig till sina mörkbruna hålor och slicka varandras rövar!
Med vänliga hälsningar Mats