2009-04-20

- Avskaffa försäkringskasseläkarsystemet NU (insändare)

För ett tag sedan skickade jag en insändare till olika partier bl a samtliga riksdagspartier och även försäkringskassan! Där ingick en fråga om något parti är villiga att avskaffa försäkringskasseläkarsystemet! Inget svar på frågan har inkommit från etablissemanget!

Idag fungerar det som så att försäkringskassans handläggare friskskriver sjuka som sjukskrivits och klassats som funktionshindrade/handikappade av expertis. Handläggarna kan, men behöver inte, tillfråga en sk försäkringskasseläkare som aldrig träffat patienten och ej heller får göra det enligt lag, en fk-läkare som är helt okontaktbar för patienten!
Det är alltså amatörer,dvs handläggarna på försäkringskassan som leker Jesus och kör över läkare och annan expertis och genom ett penndrag inkompetensförklarar de riktiga läkarna och annan expertis som väl känner patienten!
Uppenbarligen så är hela etablissemanget överens om detta system eftersom samtliga riksdagspartier vägrat besvara frågan!

Nu är det bråttom, folk drivs till självmord eftersom en sjuk person med t ex svåra smärtor tvingas till valet att arbeta heltid eller bli helt och hållet utan inkomst som i sin tur leder till bostadslöshet etc! Socialtjänsten då tänker ni? Nej om du inte står till arbetsmarknadens förfogande så får du ingen hjälp därifrån heller!

Det måste bli ett stopp på detta nazistliknande system som tydligen skall frisera sjukskrivningsfrekvensen genom att utplåna de sjuka bokstavligen!

Ni som fortfarande har några mänskliga känslor kvar och arbetar i systemet måste även ni vägra utföra era sysslor, i annat fall är ni inte bättre än de som stod i Nurnbergrättegångarna och sa; - Vi utförde bara order! Jag tror inte alla, inte ens ni på fk, är sociopater som likt immigrationsverket har tårtkalas när man lyckats skicka folk i fördärvet/döden, åtminstone hoppas jag det! Ett talande exempel på hur sinnessjukt Försäkringskassan system är, är att fk:s fd chefsjurist har bytt sida och numera hjälper sjuka istället för att delta i likvideringsmaskinen! Du som är fk anställd, det är dags att välja sida för DIG personligen också!

Frånta Försäkringskassan rätten att friskskriva sjuka.
Läkares och annan expertis bedömningar skall gälla!
Låt försäkringskassan endast sköta utbetalningar, då kanske de klarar den uppgiften bättre!
Inför också gärna en fast utbetalningsdag för aktivitetsstöd så även arbetslösa kan planera sin ekonomi precis som alla andra (förutom dom som går på soc.bidrag då som har samma problem dvs att aldrig veta när pengarna kommer!)!


Mats Eriksson Sandviken, medlem i nätverket RESURS


- RESURS, Respekt för Sjuka och Utsattas Rätt i Samhället

(*Uppdatering, jag är inte längre med i RESURS, som idag tyvärr mer är Fk vänner och inte gör annat än gnäller och delar ut meningslösa bamsekramar, samt dämpar ner alla som vill protestera och driver ut folk som verkligen vill göra något. Som jag skrev i ett inlägg så får allt ligga kvar, dumt att radera historien som i forna Sovjet. Men skall lägga in detta påpekande här och där allt eftersom!
- Sociala Medborgargardet för Allas Rätt Till Acceptabel Social Trygghet)

---

6 kommentarer:

  1. Oj vad bra skrivet hade inte kunnat gjort det bättre själv. Är drabbad av sinnessjuka regler då fö-kassans läkare anser att jag kan ta ett jobb nånstans i riket (även om ett sådant inte är ledigt)trots att min läkare säger att jag ska vara sjukskriven 100%. Betyder 0 kr i ersättning. Man känner sig helt överkörd helt enkelt. Det är nästan så man funderar på att bli anarkist....Anita I Örebro

    SvaraRadera
  2. Du är oerhört duktig på att skriva och har en stark framtoning vilket för mig bevittnar om att du, liksom jag, för en ofta ensam kamp mot makteliten. Men vi behövs! Och vi får inte ge upp! Jag har skrivit många liknande insändare bla till ÖA (och även som svar till artikeln som du länkade till om sjukskrivna som hotar ta sitt liv) men detta togs inte in. Jag tycker verkligen om att läsa dina bloggar och dina ord,- du är en guldklimp bland oss som inte backar! Tack Mats och lycka till i ditt fortsatta arbete med detta!

    / PH

    SvaraRadera
  3. Anonym (Anita i Örebro) och Patriciatjejen:
    Tack för era värmande kommentarer!
    Anita, ja vad "man" känslomässigt skulle vilja göra med dessa sociopater på t ex fk det ****censur****! "Man" har i tanken funderat på att joina och har stor sympati för både Al Qaidas och Rote Arme Fraktions metoder när man tänker på vad som sker idag! Tycker det är märkligt att det inte sker mer våld mot myndighetspersoner än vad som sker, de har dessutom sig själva att skylla om och när det händer, sorgligt men sant!


    MvhME/Mats

    SvaraRadera
  4. Så vitt jag förstår så bryter socialtjänsten mot lagen om de nekar en sjuk (icke arbetsför) person försörjningsstöd (socialbidrag) om denna person inte klarar av att försörja sig på annat sätt.

    Socialkontoret i min kommun ger de bidragssökanden information om vilka intyg m.m. som ska bifogas en ansökan och i där står även läkarintyg om man är sjuk.

    I socialtjänstlagen står också bl.a.

    "2 § 2 kap. Kommunen har det yttersta ansvaret för att de som vistas i kommunen får det stöd och den hjälp som de behöver"

    och

    "1 § 4 kap. Den som inte själv kan tillgodose sina behov eller kan få dem tillgodosedda på annat sätt har rätt till bistånd av socialnämnden för sin försörjning (försörjningsstöd) och för sin livsföring i övrigt."

    Jag hoppas innerligt att du får ordning på din situation.

    SvaraRadera
  5. Mumlan
    Jo det är sant, men å andra sidan är det lag på att alla har rätt till tak över huvudet också, men skulle den lagen följas hade vi inte några hemlösa :( !

    MvhME/Mats

    SvaraRadera
  6. Det är ju som de säger: man måste vara frisk för att orka vara sjuk. Den som inte orkar kämpa för sin lagliga rätt blir överkörd (om de inte har tur), medan den som kämpar har åtminstone en sportslig chans. Helt sjukt faktiskt att det ska behöva vara så.

    SvaraRadera

Det är fritt fram att uttrycka sig hur man behagar!
Dock rasister, samt (M)azister som hånar sjuka och svaga ombedes vänligen men bestämt att söka sig till sina mörkbruna hålor och slicka varandras rövar!
Med vänliga hälsningar Mats