2009-04-18

- FRA och IPRED

Protesterna mot FRA-lagen måste nog var detta århundrades mest överdrivna reaktion!
I korthet handlar FRA om att man skall fortsätta göra det man gjort tidigare, dvs signalspana, men lagen måste ändras därför att den skrevs innan markburen kabeltrafik fanns, så man fick inte spana där!

Varför skall inte staten få göra det som brottslingar, anställda hos din internetleverantör mfl eller vilken amatörhacker som helst kan göra? Dvs scanna av din internettrafik! Dessutom gäller scanningen enbart trafik som passerar landets gränser, men iofs så fort du använder t ex MSN eller Hotmail så passerar du landets gränser!

För min del, får FRA och gärna polis läsa av min trafik, för kan man förhindra några terroristattacker eller annan grov brottslighet genom detta så gärna för mig, jag har inget att dölja
(och skulle jag ha något att dölja så får man väl prata öga mot öga med den personen :) ).

Däremot så är FRA om man tittar på det uppbyggt som ett privat företag som köper och säljer information! Lägg signalspaningen där den hör hemma, dvs hos militära underrättelsetjänsten och polisen och SÄPO! Övervaka även inrikestrafiken! Tillåt brottsprovokation, så blir det lättare att sätta dit pedofiler och knarklangare! När det gäller brottsprovokation så är det något du och jag kan göra och sedan tipsa polisen! Polisen kan däremot inte använda metoden, detta är sjukt!

Vill du veta mer om FRA och ställa frågor direkt till FRA? Varför inte ringa dom? Det gjorde jag! Då slipper du läsa och lyssna på helt befängda konspirationsteorier :) !
- FRA!

IPRED däremot är en helt rättsvidrig lag där man ger privatpersoner/företag rätt att få ut dina personuppgifter (namn och adress) genom att anmäla ditt ip-nummer! Anmälningar skall göras till polis och det är polisen som skall sköta utredningarna för att säkerställa brott! IPRED gör att privatpersoner kan agera polis, helt rättsvidrigt! Det lär ju vara hur enkelt som helst att fejka falska uppgifter för någon "Internetpsykopat" och därmed få ut ditt namn och adress utifrån en anmälan av ditt ip-nummer! (Rätta mig gärna om jag mot förmodan skulle gått på någon myt om IPRED :) )

9 kommentarer:

  1. Än så länge så vet ingen vad som krävs för att få ut uppgifter, det har lämnats in några anmälningar men rätten har inte tagit ställning till bevisen ännu. Men det är många som är rädda för att en skärmdump ska räcka, och dom är ju jättesvåra att förfalska...

    http://www.piratbyran.org/bevismaskinen/

    SvaraRadera
  2. Tack för infot Johan! Lägger in den där länken i texten " fejka falska uppgifter".

    MvhME/Mats

    SvaraRadera
  3. Håller inte med. FRA lagen är rättsvidrig då man får spana på alla utan misstanke om brott.

    Det är också

    Att tillåta brottsprovokation är också fel, staten skall inte konstruera brottsliga handlingar. I en del fall som du skriver om så är det dess utom mycket svårt att ändå bevisa nått. Hur skulle en brottsprovokation mot en pedofil t e x gå till i praktiken?

    Det är även en mycket farlig utveckling om staten tillåts övervaka medborgarna hur som. Det är att servera bordet åt en ev. framtida fascistisk diktatur!

    SvaraRadera
  4. Anonym:
    Visst staten får göra det som brottslingar redan gör, vilket jag inte ser någon som helst anledning till att de inte skall få göra för att bekämpa brott!
    Brottsprovokation mot en pedofil är ungefär som redan görs med sk bevisprovokation, polisen agerar på internet som barn helt enkelt. Skillnaden är att man med brottsprovokation kan aktivt leta och inte som med bevisprovokation måste ha "bevis", men skaffar mer bevis!

    Man kan också med brottsprovokation använda vuxna som ser yngre ut för att sätta dit pedofiler, typ som man gjort i programmet Insider på TV3! Samma princip gäller narkotika eller andra brott t ex langning! Det är sjukt att vi kan göra det men inte polisen!

    MvhME/Mats

    SvaraRadera
  5. Vilket är värst? Att ladda hem låtar till det egna bruket å lyssna på det när man har fest? Eller ladda hem en raffig porrfilm med småbarn runt 1-2 år för att runka till dem? Fyfan säger jag!! Jag spyr.
    //Kram Inger

    SvaraRadera
  6. Inger:
    Jo det var en lätt fråga! Och då lär man ju ge polisen resurser och möjlighet att ta fast pedofiler också!

    MvhME/Mats

    Ps. Det kommer en blogg om några dar om Pirate Bay också :). Har lite annat före ... Ds.

    SvaraRadera
  7. Pedofilbrott finns det redan lagar emot, det behöver vi varken FRA eller Ipred för att kunna förhindra. Däremot så ger de här lagarna indirekt mer ljusskygga verksamheter fritt spelrum eftersom det uppstår tjänster som ALLA kan gömma sig bakom. Tjänsterna sätts upp för att dölja fildelning och andra mindre allvarliga "brott" men används naturligtvis av alla som vill vara anonyma. Utan dessa lagar hade pedofilerna haft färre verktyg att använda.

    SvaraRadera
  8. Johan:
    Det där var det dummaste: Ge polisen mindre resurser att bekämpa brott, så blir det mindre brott? Lås inte dörren så blir det mindre risk för inbrott?
    Naturligtvis ökar chansen för att sätta dit brottslingar om man har "verktyg" för det och tvärtom!
    Kan man bara hitta en enda pedofil via brottsprovokation eller scanning så gärna för mig!
    Vad gäller tjänster som döljer brottslighet(!), så både kan man och gör internationellt via infiltration och observationer, beslag!
    Man kan också via lagar, som man givetvis lär komma överens om internationellt (eftersom t ex pedofiler, terrorister och knarklangare söker sig till det de ställen där man tillåter deras brottsliga verksamhet), tvinga serverägare att lämna ut uppgifter. Alternativt kan man helt enkel beslagta deras datorer och fängsla ägarna och förhöra dem, precis som med vilka brottslingar som helst!

    Det kommer naturligtvis alltid vara en kamp mellan de som gör sitt bästa för att hjälpa pedofiler och knarklangare via "censurfria nät" och de som vill bekämpa dessa! Då får man välja sida om man gillar pedofiler och knarklangare och vill stödja "censurfria nät" eller vill bekämpa bott, så enkelt är det!

    MvhME/Matsa

    SvaraRadera
  9. En mycket bra krönika i Expressen:
    Vad är FRA jämfört med Google?:
    http://www.expressen.se/kronikorer/sommarkronikorer/1.1632008/andreas-ekstrom-var-ar-de-kritiska-fragorna-om-det-har-google-ar-varldens-enda-supermakt-pa-natet

    SvaraRadera

Det är fritt fram att uttrycka sig hur man behagar!
Dock rasister, samt (M)azister som hånar sjuka och svaga ombedes vänligen men bestämt att söka sig till sina mörkbruna hålor och slicka varandras rövar!
Med vänliga hälsningar Mats