2009-06-14

- Yttrandefrihetsgrundlagen mm

Appropå Fk:s anmälan! Från ett yttrandefrihets perspektiv:

Citat ur yttrandefrihetslagen (mer och länk nedan):
"alltid uppmärksamma syftet mera än framställningssättet
". Det här bör väl innebära bland annat: Ryck aldrig loss enskilda citat och skit i resten! Men tyvärr så vet vi ju alla hur journalistik ofta fungerar och vi vet ju också att försäkringskassan vill ta hand om de sjuka, sjuka som är tillräckligt hunsade och skrämda till tystnad!

Exempel på frikända i yttrandefrihetsmål:
- Finns det gränser för vad en låttext får innehålla?
- 16 april 2007 friades rapduon Emilush & Caustic från från åtalet för förargelseväckande beteende. Under artikeln, läs fakta rutan där om Ken Ring och åtal om uppvigling mm, han friades också!
- "Hotade" skjuta Kungen, friades

- Yttrandefrihetsgrundlagen
"5 § Den som skall döma över missbruk av yttrandefriheten eller på annat sätt vaka över att denna grundlag efterlevs bör betänka att yttrandefriheten är en grundval för ett fritt samhällsskick. Han bör alltid uppmärksamma syftet mera än framställningssättet. Om han är tveksam, bör han hellre fria än fälla."

- Texten till den gamla punkgruppen Ebba Gröns låt "Skjut en snut". Ebba Grön är aldrig åtalade så vitt jag vet! Men vem vet, kanske Malexandermördarna lyssnat på och därmed blivit uppviglad av denna låt? Möjligen borde Jan Guillou åtalas för att uppmana till terrorism och dessutom har mage att påstå att det finns Demokratiska terrorister? Läser man bara boktiteln och skiter i innehållet så, så borde det räcka för åtal åtminstone enligt Försäkringskassans säkerhetschefs logik!? Detsamma gäller väl barn/ungdomsboken Skjut kungen , snacka om hotfull titel och definitivt uppvigling och/lr uppmanande till mord, dvs OM man ENBART läser titeln och nonchalerar innehållet!!?

En text som är väl värd att citera i sammanhanget är arbetarörelsens sång internationalen:
"Till krigets slaktande vi dragits
Vi mejats ned i jämna led
För furstars lögner har vi slagits
Nu vill vi skapa evig fred.
Om de oss driver, dessa kannibaler,
mot våra grannar än en gång,
vi skjuter våra generaler
och sjunger broderskapets sång.
Upp till kamp emot kvalen
Sista striden det är,
ty Internationalen
åt alla lycka bär"
Jag tycker tycker ovanstående vers är rätt talande! .... Vi får väl se om arbetarrörelsens ansvariga åtalas för uppmanande av mord lr uppvigling?

I Bibeln 2:a Mosebok 35:2 står följande; "Den som arbetar på en söndag skall dödas". Nu kan det ju iofs vara lite svårt att åtala författarna till denna groteska uppmaning (Lika svårt som att fortsätta att tortera de sjuka som redan drivits till självmord av försäkringskassan!!!). Men borde inte de som sprider Bibeln vara delaktiga i både uppvigling och uppmanande till mord? Enligt Försäkringskassans säkerhetschefs logik borde rimligen alla som sprider Bibeln anmälas och åtalas!

För att tydligt säga vad jag tycker så; Skjut INTE en polis, Skjut INTE en Försäkringskasseanställd lr folk som arbetar på en söndag (och inte kungen heller)! MEN att uttrycka känslor i ord är både fullt förståeligt och är tillåtet samt måste få göras! Sen är ju frågan också "vem fan hotar vem" och att t ex folk i Rosengård blir förbannade på poliser som kallar dom apor och dessutom går fria från åtal, lr att folk som bokstavligen hotas till livet, att plågas till döds, av försäkringskassans utrotningssystem blir desperata är inte konstigt alls!
Det hade varit konstigare om folk inte reagerat! För tror man att man kan vägra folk både mat och bostad lr tvingar folk att arbeta trots svåra plågor, då lär man vara mer än lovligt dum om man tror att det inte blir någon form av reaktion! Man kan t ex heller inte säga till någon att återkomma om 6 veckor när problemet är akut (vilket hänt mig och många andra!), man kan inte tvinga någon sjuk att arbeta med en klapp på axeln och säga det ska nog gå bra det här, arbete ger frihet (arbeith mach frei) från din sjukdom! Hur dum får man bli egentligen? Det här gäller även alla de som säger "vi tänker på dig", tja till dem säger jag bara dra åt h-e, för så länge du bara pratar och önskar lycka till så är du inget annat än en jäkla hycklare!

Jag tycker det är skandal att poliserna i Rosengård inte åtalades och det är regeringens repressentater, och försäkringskassan handläggare som borde stå åtalade för vållande till annans död och både psykisk och fysisk misshandel alternativt tortyr!

Vägrar man hjälpa folk lr hånar och kränker å det grövsta, då blir det reaktioner! Är det svårt att begripa? Jag konstaterar faktiskt att de som har ansvaret för kränkningar lr vållande till annans död får skylla sig själv om något händer, som jag sagt tidigare så hade t ex Anna Linds mördare sökt hjälp massor av gånger, men nekats sin lagenliga rätt, till sist gick hans desperation överstyr!
Jag har även träffat bostadslösa som inte fått någon hjälp överhuvudtaget och som i desperation begår brott för att hamna i fängelse och därmed får både mat och tak över huvudet!
Som sagt, kanske dags att ändra systemet istället för att försöka tysta kritik av ett system som inte är människovärdigt överhuvudtaget!
Ett annat exempel; Hade polisen och sociala myndigheter och psykvården skött sitt jobb bättre hade inte Engla behövt bli mördad heller, sorgligt men sant! Anders Eklund borde haft tvångsvård långt innan Engla mordet hände, vilket bland annat Englas mamma mycket riktigt konstaterade i rättegången!
Ang. yttrandefrihet och vad folk skriver och säger lite överallt om pedofiler, skall man låta folk yttrycka sina känslor lr ska man förbjuda nedskrivna känslor ang. vad man bör göra med dessa "monster"?
"Sug på den" Försäkringskassans nationelle säkerhetschef!
.
Personligen tror jag faktiskt att Anders Eklund har större chans att tillfriskna än försäkringskassans sociopater, AE har åtminstone visat på ångest över det barbariska han gjort till skillnad från de som arbetar inom fk!


Detta om detta, finns säkert anledning att återkomma till ämnet, det lär ju inte ändras än på ett tag, i synnerhet när folk är så hunsade idag i sverige att man inte törs göra något!
Själv tycker jag och rekommenderar både Mahatma Gandhis och Greenpeaces metoder, när läget faktiskt är desperat! Det må vara olagligt med civil olydnad, ohörsamhet med mera, men är det bättre att hunsas och drivas till självmord lr jobba med att driva folk till självmord kan man ju fråga sig? Det finns ju även lagliga saker man kan göra, demonstrationer, insändare och gruppanmälningar, men ska man t ex demonstrera och gruppanmäla så krävs det ju att man till att börja med vågar! Sen att vissa tar illa upp det kan man inte undvika. Jag är övertygad att Hitler tog illa upp över dagen D också, men det är ju bra att den blev av och att man inte lyssnade på folk som pratade om omöjligheten i det hela lr huruvida man skulle våga lr inte!
Det finns faktiskt rätt mycket som påminner om Hitler-tyskland när det gäller Försäkringskassan, skillnaden är att dagens utrotning av svagheten i samhället inte handlar om hudfärg och ras! Snart får vi säkerligen se samverkansgrupper likt en del sionistiska grupper hade med nazisterna, visst man räddade några stycken, men band samtidigt upp sig själva och blev en del i utsorteringskedjan!

Ang. anmälan igen då ...:
Med tanke på ovanstående exempel så har jag mycket svårt att se hur det skulle gå till att fälla mig för uppvigling som Försäkringskassans nationella säkerhetschef tycker man skall göra, dessutom pga av ett lösryckt citat!


Jag avslutar detta blogginlägg med ett citat av Gandhi:
"Cowards can newer be moral"!
Nu tror säkerligen en del skitskallar att jag fått storhetsvansinne :), men det är principerna som är det viktiga, tro't lr ej men jag ser mig inte som nån Gandhi direkt :D! MEN jag har åtminstone återfått överlevnadsinstinkten och räddar mer än gärna andra också på vägen! Nu kanske det hela löser sig TROTS försäkringskassan, fast det enligt mig och många andra BORDE vara tack vare samhälleliga hjälpinsatser, men det vet vi ju alla hur det är ställt med detta! Eller, nej inte alla, men fler och fler iaf!


--
-

8 kommentarer:

  1. Sen har det varit mycket skriverier nyligen om att tullen jobbar med fk. Åker någon fast så kollar de mot fk's register och ser att aha den här personen är sjukskriven för att denne inte ska bära tungt men har fyllt bilen med sprit från tyskland.

    Fk suger, egentligen kanske de borde göra nått helt nytt och skrota hela avdelningen.

    SvaraRadera
  2. M
    Låter som en bra ide att skrota Fk i dess nuvarande form, lr avskaffa deras rätt att agera som (inkompetenta) utredare, polis och bödel i en och samma organisation! Fusk, t ex dom eventuellt 2 på 10 000 som man kommit fram till, skall polisanmälas, det är inte fk:s sak att vare sig sätta sig över medicinsk expertis och inkompetensförklara läkare och andra experter, lr "fuskexperter" dvs polis!

    MvhME/Mats

    SvaraRadera
  3. Det är inte ovanligt att personer som när det var lätt att få permanent sjukersättning, drygar ut ersättnngen genom att arbeta svart eller som M skrev ovan, åker till Tyskland och köper billig sprit som de sedan säljer till både privatpersoner,krogar och restauranger. Under början och mitten av nittotalet delade FK ut permanenta sjukersättningar till höger och vänster för att hålla socialbidragskostnaderna nere. Oftast räckte det med att ha varit borta från arbetsmarknaden under några år och allra lättast var det för dem som hade SGI vilken då byttes ut mot förtidspension som blev billigare för FK. För den som idag kämpar mot sjukdom och för sjukpenning/sjukerättning och som redan tvingats till sociala eller riskerar att hamna där, är det ett hån att se och veta att det finns personer som mycket väl hade kunnat arbeta med något men som fått livstidsförsörjning/grundtrygghet beviljad när det var lätt att få. Ska även tilläggas att en del av dessa inte längre är permanent bosatta i sverige utan åker fram och tillbaka till sina hemländer där ingen från FK eller annan myndighet kan kontrollera om de arbetar, har startat företag eller dylikt. Pengarna från svenska skattemedel sätts varje månad in på deras uppgivna konto.

    Ola

    SvaraRadera
  4. Anonym
    Vad gäller brott, se min tidigare kommentar över din!
    Kan väl tillägga att särskilt märkligt att folk blir kriminella för att få en rimlig inkomst är det inte heller i dagens läge, som jag skrivit tidigare har jag även träffat på hemlösa som begått brott för att hamna i fängelse och därmed få både mat och tak över huvudet!

    Att det sen, enligt fk:s beräkningar (som man talar tyst om, lr inte alls) faktiskt finns, kanske, eventuellt, 2 på 10 000 som fuskar, det lär man naturligtvis göra något åt och det är polisen som skall göra det!
    Och självfallet kan man idag leta internationellt via både EU och Interpool om det gäller bedrägerier, så visst kan man om man vill!

    Men det är ju inte direkt de få fuskarna som är problemet idag :( , det är bara en mycket dålig förevändning ... !


    MvhME/Mats

    SvaraRadera
  5. Läste nyss i Östran om en lastbilschaufför som gradvis håller på att bli blind. För två år sedan tvingades han sjukskriva sig.Det är svårt att köra lastbil med hjälp av hörseln eller vit käpp. Han är idag totalt utblottad. Varför då? Jo,F-kassan ger honom ingen ersättning medan de utreder ärendet.Jag fäller ingen kommentar över F-kassans agerande emedan det med säkerhet är åtalbart.
    MVH Astrid (en resurs)

    SvaraRadera
  6. Astrid
    Har du någon länk till den artikeln? Var in på Östran och sökte men hittade inte på det!
    Men INGET förvånar mig vad gäller F-kassan!

    MvhME/Mats

    SvaraRadera
  7. Östrans nätupplaga är urkass.Hittar heller ingen länk ändå är det en förstasidesartikel. Synskadad ruinerad. Mångårig kamp för rätt till bidrag har slagit sönder hans ekonomi, är rubriken. Ärendet är JO anmält.Om det nu visar sig att F-kassan gjort fel, vilket knappast är troligt. Kommer då F-kassan att bli ersättningsskyldiga? Nej,knappast.
    MVH astrid

    SvaraRadera
  8. Astrid
    Tack! Jag sökte på rubriken på Google och hittade den, adressen är: http://www.ostran.se/ettan/synskadad_ruinerad

    Som sagt INGENTING förvånar mig vad gäller fk!

    Men man kan ju inte anklaga fk för att inte utföra sina utrotnings arbetsuppgifter väl iaf
    :( !!!

    MvhME/Mats

    SvaraRadera

Det är fritt fram att uttrycka sig hur man behagar!
Dock rasister, samt (M)azister som hånar sjuka och svaga ombedes vänligen men bestämt att söka sig till sina mörkbruna hålor och slicka varandras rövar!
Med vänliga hälsningar Mats