2009-02-27

- Polisen grymtar vidare

Bengt Svenson, rikspolischef skriver i en ledare 2009-02-25 i tidningen Svensk Polis :
"Absolut nolltolerans
Det råder ingen tvekan om att Polisens anseende har skadats av det som hänt och det berör oss alla. Allmänhetens förtroende är vår största tillgång och får inte urholkas.
Vi måste därför visa att det råder absolut nolltolerans inom Polisen mot alla former av beteenden och yttranden som är kränkande eller på annat sätt strider mot hur en polis ska uppträda.
"

Jag är ytterst förbryllad och undrar på vilket sätt är det nolltolerans att inte göra ett skit åt dessa individer? Inga åtal, inga avskedanden eller ens någon "prick"! Nolltolerans???????
Är det inte också på tiden att man avskaffar det rent tragikomiska och löjeväckande systemet att man anmäler polisen till polisen och inrättar en fristående organisation?


Jag vill samtidigt passa på att be alla djurrättsaktivister samt djursläktet grisar om ursäkt för jämförelsen. Tyvärr så har jag inte hittat några andra tillräckligt kraftfulla uttryck att använda! Men jag förstår självfallet att inga riktiga grisar skulle sjunka så lågt som poliskåren visat alltför mycket prov på! MEN kanske ännu ett uttryck kan lanseras; skånska bergsbankargorillor?



Rekommenderad läsning:
Om Sveriges rättssystem, "Rättvisa... För vem?", av en fd nasse men numera Puma. Pumas "aspekt på Skånepolisen" :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är fritt fram att uttrycka sig hur man behagar!
Dock rasister, samt (M)azister som hånar sjuka och svaga ombedes vänligen men bestämt att söka sig till sina mörkbruna hålor och slicka varandras rövar!
Med vänliga hälsningar Mats