2009-05-23

- Sjuk = Rättslös! Mördare lr pedofil = Fulla juridiska rättigheter!

Sverige idag:
Det är ju för J*v%> att mördare och pedofiler skall ha ett riktigt bra rättskydd, ombud och ordentlig rättegång och döms till tak över huvudet och god mat, medans sjuka inte ens har rätt att närvara själv eller får prata med dom som fattar besluten och "dömer" över liv eller död i vissa fall!
Som det ser ut nu så vore det bättre om sjukdom/handikapp vore kriminellt, då hade man ju rätt till både advokat och det värsta som kunde hända var att man fick fri kost och logi (även om det naturligtvis inte är trevligt att vara i fängelse) istället för att riskera att bli inkomstlös/bostadslös som idag!

Visst är du sjuk/handikappad och RIK då kan du ju alltid starta en civilrättslig kamp för dina rättigheter, men för att få dina juridiska rättigheter tillgodoseda gratis så måste du bli kriminell isf, lr lita på välgörenhet och ideell juridisk hjälp! Likhet inför lagen, in my ass!!!

- Riksdagsmotion om "Rätt till juridiskt ombud i förvaltningsrättsliga tvister"

- Riksdagen, så gott som 100% överens om att sjuka inte skall få rätt till juridiska ombud!

MvhME/Mats

*Uppdaterat 2009-07-19
Viktigt: Du har rätt att begära muntlig förhandling (muntlig förhandling är en fundamental rättighet enligt Europakonventionens artikel 6), något som jag och andra inte blivit upplyst om! Juridisk ombud har du dock inte rätt till (eftersom sjukdom och handikapp inte är kriminellt)!

*Uppdaterat 2009-07-20
Förslaget; Rätt till juridiskt ombud i förvaltningsrättsliga tvister avslogs i riksdagen med acklamation.
(4 reservationer finns. Scrolla ner till punkt 7. Ut på kanten till höger står det "Reservation" 4 (s).)!


-

18 kommentarer:

  1. Ja helt sanslöst! Vi sjuka är "rättslösa"
    Kram Inger

    SvaraRadera
  2. Man har inte så mkt rättigheter på Rättspsyk, den saken är klar. Men som det står i de mänskliga rättigheterna så får inga andra restriktioner läggas på en dömd individ än frihetsberövandet..Och den enda ggn jag vet säkert att man får biträde är inför juridiska förhandlingar och det är samma sak på utsidan...Fri kost och logi? Ja kanske, men det är ju efter man har betalat sin vårdavgift då, för på rättspsyk måste du betala avgift för sånt...

    SvaraRadera
  3. Pat Punkt:
    Jo jag vet att det inte är särskilt bra inom vare sig rättspsykiatriska vården lr på fängelse, vilket jag nämnde i förbigående (med en länk till KRIS)!
    MEN man har ju iaf juridiska rättigheter före rättpsyk lr fängelse och du sätts inte på bar backe!
    Som enbart sjuk och icke kriminell har du noll juridiska rättigheter! Du får inte ens närvara vid din egen "rättegång" och om det går illa så kan du, som i mitt eget fall, riskera att bli utan inkomst och därmed blir du också bostadslös eftersom du inte kan betala din hyra, samt med hyresskulderna som kommer samtidigt så får du heller inte hyra nåt mer i ditt nuvarande bostadsföretag!
    Saken är ju den att blir du friskförklarad av Fk, men är sjuk irl och därmed inte kan arbeta, ja då kan du naturligtvis inte stå till arbetsmarknadens förfogande och därmed, enligt praxis, så får du heller inget socialbidrag!
    Kan man då inte "söka arbete" och inte få nåt då och därmed "stå till arbetsmarknadens förfogande"? Nej det kan man inte! I FAS 3 i JUG så blir du helt enkelt placerad i "åtgärd" och eftersom Fk numera har tidsbegränsning på ALL sjukskrivning så är det bara att "arbeta" tills du faller ihop och därefter blir inkomstlös och bostadslös, om du överlevt vill säga! Det är kört hur du än beter dig, om du nu inte t ex mördar någon och därmed får kost och logi samt rätten att behålla din bostad under fängelsevistelsen!
    You damned if you do and you damned if you don't!
    Men visst, man kan ju ha TUR och träffa på människor i "robotsystemet som bryter mot reglerna, med andra ord det är ett lotteri, rysk roulette!

    Så hur man än vrider och vänder på det så har du faktiskt juridiska rättigheter och rätt till ombud som kriminell, men som enbart sjuk saknar du det helt och hållet!

    Det finns väldigt många inlägg i det här ämnet i min blogg, bläddra på eller sök i sökmotorn längst ner till höger!

    MvhME/Mats

    SvaraRadera
  4. Jag skrev i ett annat inlägg att idag får sjuka som inte äger något, socialbidrag för att kunna betala hyra,el och mat. Det är deras räddning men det är samtidigt för djävligt att man tillåter sjuka leva på socialbidrag månad efter månad och år efter år då socialbidraget ska vara en tillfällig nödlösning. Men på så vis kommer försäkringskassan undan (sparar pengar)och de slipper även sitt rehabiliteringsansvar för de nollplacerade sjuka (som förlorat sin SGI) trots att dessa tillhör det svenska sjukförsäkringssystemet och är deras ansvar.

    Sara

    SvaraRadera
  5. Anonym
    Tyvärr är det värre än så, är du sjuk och inte kan söka jobb så får du inte heller socialbidrag enligt praxis! Enligt praxis ett krav att man är arbetssökande om man skall få soc.bidrag!

    MvhME/Mats

    SvaraRadera
  6. Det kanske ser olika ut i landet. Bor själv i södra sverige och har som sjukskriven tvingats leva på socialbidrag i tre år då jag är nollklasssad hos FK. Nu ska det dock bli ändring på det då jag diagnostiserats som funktionshindrad och enligt läkarintyget inte kan stå till arbetsmarknadens förfogande. Har tidigare inte orkat ta strid på grund av olika anledningar men känner mig nu peppad. Jag antar att jag inte är den enda som är sjukskriven och tvingas leva på sos. Får du som sjuk och sjukskriven ingen ersättning från FK så återstår inget annat än ekonomiskt bistånd från sos alternativt hemlöshet med allt vad det innebär vilket på sikt blir dyrare för samhället.

    Sara

    SvaraRadera
  7. Acklamation är när beslutsfattande sker utan omröstning. Det betyder dock inte att det behöver vara helt enhälligt.

    Enligt riksdagens ordbok betyder acklamation:
    ”Ett i det närmaste enhälligt bifall till ett förslag, vilket gör att det inte behövs någon omröstning. Beslutsfattande utan omröstning. (lat. acclamare, ropa bifall)”

    Detta beslut hade fyra reservationer från (S). Man får ju utgå ifrån att motionärerna i alla fall röstade för bifall.

    Citat från riksdagens hemsida gällande motionen ”Rättsskydd vid förvaltningsrättsliga tvister”:

    ”Riksdagen avslår motion 2008/09:C255.
    Beslut fattat med acklamation.
    Beslut: Kammaren biföll utskottets förslag
    Reservation 4 (s)”

    För övrigt tycker jag att det var ett bedrövligt beslut.

    Tack så mycket för att du följde upp denna motion.

    Med vänlig hälsning
    Eva

    SvaraRadera
  8. Eva Hillén Ahlström:
    Det står inget om reservationerna på länken "avslogs i riksdagen med acklamation" där står endast
    Betänkande: 2008/09:CU20
    Utskottets förslag: Avslag
    Kammarens beslut: =Utskottet (acklamation).

    Lite märkligt iaf att man röstar mot sina egna förslag, men jag vet att det förekommer (av bekvämlighets skäl? Lr partipiska?). Det enda riktiga borde ju vara att reservera sig och i detta fall rösta nej till avslag!


    MvhME/Mats

    SvaraRadera
  9. Tillägg till Eva Hillén Ahlström:
    Dom kan ju iofs lagt ner sina röster också, men det är ju så gott som lika illa det som att rösta mot ett eget förslag! Lr så var de inte där på omröstningen kanske, jag vet inte!

    Men var såg du om reservationerna? Lägg gärna in in länken här!
    MvhME/Mats

    SvaraRadera
  10. Hej igen
    Här är länken: http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=3154&rm=2008/09&bet=CU20

    Scrolla ner till "punkt" 7. Till höger en bit ut står det "Reservation 4 (s)".

    Jag har letat "överallt" för att få fram namnen på de hedervärda ledamöterna utan att lyckas. Men två av dem bör ju vara motionärerna :)

    MVH/Eva

    SvaraRadera
  11. Det finns ingen annan utväg än att bli kriminell när man blir sjukskriven då. Men den här regeringen betraktar ju alla sjuka som kriminella individer. Är man kriminell har man rätt till juridiskt ombud alltså har vi den rätten. Jag tror att jag skriver till regringen och upplyser dem om detta.
    MVH Astrid

    SvaraRadera
  12. Tack Eva Hillén Ahlström
    Jag har nu uppdaterat inlägget och som jag mejlade så är det ju tillräckligt illa att endast 4 st i sveriges riksdag anser att sjuka skall ha rätt till juridisk hjälp när de tvingas kämpa mot en koloss med obegränsade resurser!

    MvhME/Mats

    SvaraRadera
  13. Jag instämmer helt. Beslutet är sanslöst och jag skäms för "de mina", med nämnda fyra undantag. Jag hoppas att Peter Hultqvist och Carin Runesson väcker frågan igen efter valet 2010 :) och då har förankrat den.

    /Eva
    P.S. Intressant blogg du har. Hit kommer jag tillbaka.

    SvaraRadera
  14. Astrid
    Tyvärr så går det nog inte att undvika i längden, tragiskt, men så är det!
    Ett tag kan man säkert överleva med hjälp av välgörenhet, typ Folkets kassa, kyrkan, Verdandi lr nåt annat! Men jag har svårt att tro att det går ens för någon i min ålder (48) att överleva så tills man blir 61 år och kan ta sina 5000kr i förtidspension och sticka från detta jävla landet till någon varm plats där det går att leva på 5000kr/mån!

    Får väl se om arbetsförmedlingen godkänner min JUG-sysselsättning, isf kommer jag göra mitt bästa för att hjälpa andra i samma sits och tipsa om hur man gör! Problemet är ju som sagt att det ALLTID är andra, myndighetspersoner (!), som avgör liv lr död, om man skall bo på gatan lr inte!
    Enkla EGNA lösningar, som är helt enligt reglerna, är ju inte så enkelt i en byråkrats ögon uppenbarligen, men får väl se hur det går!

    MvhME/Mats

    SvaraRadera
  15. Man får heller inte glömma FN konventionen SÖ 2008:26 ratificerad 4dec 2008 av riksdagen, överlämnad till FN:s general sekreterare 15dec. Konvention om mänskliga rättigheter och där förbinder sig regeringen till en skälig ersättning till sjuka och handikappade så regeringen bryter mot även den

    SvaraRadera
  16. Tack Anonym! SÖ 2008:26, här är en länk för de intresserade
    http://www.sweden.gov.se/sb/d/11071/a/123615

    SvaraRadera
  17. För jävligt är min ända kommentar. Skrev en kommentar på http://processjuridik.wordpress.com/. Faan vilka jävla svin det finns bland friska så mycket (brist på)"empati" så dom måste ha skitit ur sig hjärncellerna i första blöjjävlen. Svinsvält och hans sattans mördarpack. Bra du tar upp dom här (S)vinen och (M)ördarpacken!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  18. Anonym
    Ja det är en jävla skam att vi har en drös kålsupare i riksdagshuset :(

    Vad gäller Processjuridikbloggen så ....:
    - Nätets bästa juridikblogg nerlagd som den varit ... ...
    http://matseriksson.blogspot.com/2010/01/natets-basta-juridikblogg-nerlagd-som.html

    SvaraRadera

Det är fritt fram att uttrycka sig hur man behagar!
Dock rasister, samt (M)azister som hånar sjuka och svaga ombedes vänligen men bestämt att söka sig till sina mörkbruna hålor och slicka varandras rövar!
Med vänliga hälsningar Mats