2009-05-23

- Grundlagen

//riksdagens hemsida, står följande om våra grundlagar (av vilka regeringsformen är en):
(…) "Grundlagarna står över alla andra lagar. Med det menas att innehållet i våra övriga lagar aldrig får strida mot vad som står i grundlagarna." (…)

"Det skall särskilt åligga det allmänna att trygga rätten till hälsa, arbete, bostad och utbildning samt att verka för social omsorg och trygghet", står det alltså klart och tydligt i regeringsformen.//

Jag kan väl bara återigen konstatera att sveriges politiker och myndigheter skiter fullständigt i sveriges grundlag och för all del även alla FN-konventioner sverige förbundit sig att följa.
Men vad är väl ett löfte som kommer ut ur en politikers mun värt? Tja grodorna som kommer parallelt i samma andetag kan säkert säljas till någon kock som kan göra grodlår, men i övrigt vad är en politikers ord värt egentligen?
Och framför allt vad är sveriges grundlag värd? Tja den duger nog, i pappersform, som toalettpapper, kanske!

Men jag ber om ursäkt om jag missat något som hänt det senaste dygnet igår var det iaf inte så, kanske alla har rätt till bostad, god hälsa och ett arbete nu, saker som skall vara en rättighet, enligt lagen då ... ...

1 kommentar:

  1. FN-konventioner
    Jag kan tyvärr inte hitta länkarna till konventionerna just nu
    ( http://www.fn.se/fn/sok/?searchtext=konventioner )
    Men skriv och fråga, det är nog enklast:
    Telefonväxel: 08-462 25 40
    E-post: info@fn.se

    SvaraRadera

Det är fritt fram att uttrycka sig hur man behagar!
Dock rasister, samt (M)azister som hånar sjuka och svaga ombedes vänligen men bestämt att söka sig till sina mörkbruna hålor och slicka varandras rövar!
Med vänliga hälsningar Mats