2010-01-21

- Politikerdravel om sk tvångspensioneringar under S ... ...

Politikerdravel om sk tvångspensioneringar ... ...

Vad har någonsin hindrat en förtidspensionär att börja arbeta om man nu ville och kunde? Absolut ingenting! En förtidspensionär kan/kunde även arbeta ideellt efter förmåga, endast den egna fantasin satt/sätter gränsen! Men kanske någon invänder, om man gör/gjorde det så blev man av med ersättingen! Jaha, om den förtidspensionerade ville och kunde arbeta vad spelar det då för roll om förtidspensionen drogs in? Det var ju just det man vill/ville! Axen mfl politiker, t om S och V pratar numera om "tvångspensioneringarna" och den i det närmaste heliga ARBETSLINJEN och sänkningen av sjuktalen i total samstämmighet, inget annat än ett riksdagens samelsurium och spel för gallerian, ett skitprat utan verklighetsförankring!

Ja jag vet att folk mer lr mindre "tvingades" till pension av i grunden arbetsmarknadspolitiska orsaker! MEN det var och är ingenting som någonsin förbjudit en förtidspensionär lr sjukskriven att friskskriva sig och att börja arbeta! Javisst man blev/blir av med pensionen lr sjukpeningen, naturligtvis! Men vad är/var problemet, om det är/var att arbeta man vill/ville?
Ingen har någonsin skickat insatsstyrkan lr fängslat någon sjukskriven/förtidspensionär vad jag vet!? Inte om "brottet" var/är att arbeta iaf! Rätta mig gärna om jag har fel!
Med andra ord, ja man har försvårat för folk att arbeta i vissa fall, men ingenting har någonsin förbjudit någon som velat och har förmåga att arbeta att arbeta, att påstå det är ren lögn!

Idag däremot tvingar man sjuka att arbeta, "valet"är att inte få någon inkomst alls!
Att tvinga en sjuk att arbeta det är inget annat än tortyr och i vissa fall slutar det i mord (så kallat självmord, att drivas till självmord är inget annat än mord)!
Jag känner personligen folk som tvingats arbetspröva tills de svimmat av smärta!
Lägg ner försäkringskassan! Låt läkare och annan expertis bedömma, driv inte folk till självmord!


Samma skit då som nu! Klicka på bilden så blir den större!Sjukstjärna! Klicka på bilden så blir den större!Först drabbades ... ...! Klicka på bilden så blir den större!
Ett varv till din sjuke krake! Klicka på bilden så blir den större!
Effektivisering, sparande? Klicka på bilden så blir den större!Framtidens nyheter! Klicka på bilden så blir den större!




































- Sök i bloggen

4 kommentarer:

  1. Mats, Du har ju sett det rödgröna förslaget? Det är inte fullkomligt man fasen så mycket humanare än allianzens. Enligt mina inside kontakter så var koalitionens förslag ursprungligen ett riktigt M förslag med stenhårda regler utformade av liberalerna inom S. I detta sammanhang kan vi nog tacka V för att det till slut blev så pass mänskligt som det blev. Det är inte ett fullkomligt parti men det enda som på något sätt försvarar vanligt folk så länge inte något annat dyker upp med potential att ta sig in i riksdagen; problemet är att de har för lite att säga till om!

    SvaraRadera
  2. Peter
    Mänskligare är inte direkt ordet jag kommer att tänka på vare sig när det gäller det röd-bruna lr den blå-bruna arbetslinjen! Men visst lite, mycket lite, något mindre brunt är det röd-gröna, men det är verkligen inte mycket bara grader i helvetet, än så länge iaf!

    Jag återvänder till riksdagen efter valet och de traditionella 100 dagarna om det behövs!
    Sjuka skall inte tvingas till tortyr (arbete) oavsett färgen på politikerna).

    Det är dags att de även de Röd-Gröna inser att det är mycket, mycket mer än ett heltidsarbete, ett dygnet runt jobb för många sjuka att klara av vardagen ens någorlunda! Att tvinga till sysselsättning under sådana omständigheter leder enbart till att det LIV man har krossas totalt istället!


    MvhME/Mats

    SvaraRadera
  3. Lite fakta:
    140 personer om dagen förtidspensionerades - FEL + en massa annat:
    Vi sågar ALLA felaktiga påståenden och missuppfattningar - med belägg!
    http://socialamedborgargardet.ning.com/forum/topics/vi-saagar-alla-felaktiga

    SvaraRadera
  4. Katarina Johansson1 oktober 2010 kl. 09:27

    När folk hade varit sjukskrivna en längre tid och FK började förstå att det skulle bli väldigt långvarigt fick sjuka gå över till sjukersättning (tidsbegränsad eller icke) istället men ingen blev utförsäkrad som nu sker. Det blev lägre inkomst men som sagt, ingen blev utförsäkrad.

    Om folk säger att de knappt klarar sin vardag eller ens orkar med sig själva, varför ska dessa tvingas ut i aktivitet som andra bestämmer?

    Varför ska de inte få göra aktiviteter de vet är bra för dem?

    Jo, det handlar inte om jobb, utan om gratis arbetskraft! Slaveri, eftersom folk tvingas till det!

    Arbetskraft som finansieras med skattemedel. Alltså skattemedel tas från de som behöver till de som inte behöver.

    Detta blir inte billigare för svenska folket, tvärtom!

    All denna administration och organisation av att tvinga sjuka människor i slavmarknadspolitiska åtgärder är så mycket dyrare än att låta folk få chans till läkning och må bra.

    Om nu det var så att politikerna verkligen menade att arbetslinjen görs för de sjukas skull, skulle de lyssna på de sjuka och avsätta vård och hjälp.

    De skulle få vård, sjukgymnastik, rehabilitering, habilitering mm och de skulle få hjälp till att bli friska eller i alla fall kunna få må så bra som möjligt men nu tvingas de ut i något som andra bestämmer (maktmissbruk)tills de stupar.

    SvaraRadera

Det är fritt fram att uttrycka sig hur man behagar!
Dock rasister, samt (M)azister som hånar sjuka och svaga ombedes vänligen men bestämt att söka sig till sina mörkbruna hålor och slicka varandras rövar!
Med vänliga hälsningar Mats