2009-07-24

- Fakta om Sverige av idag (Insändare 090724)

Fakta om Sverige av idag

Sjuka som bedömts och utretts av expertis och har läkarintyg, friskskrivs av amatörer utan någon som helst medicinsk kunskap, handläggarna på försäkringskassan.
Inget riksdagsparti vill avskaffa detta sjuka system!

Exempelvis sjuka som tvångsfriskskrivits och tvingas arbeta tills de stupar och/lr de som tvingas söka socialbidrag och får avslag har i Sverige idag ingen rätt till det som alla kriminella har, dvs rättshjälp!
Sveriges riksdag har med acklamation (= i stort sett enhälligt, utan omröstning) avslagit en motion, som skulle ge sjuka och andra som tvingas överklaga myndigheters beslut samma rätt som kriminella, dvs allmän rättshjälp! Vi har alltså en enig riksdag som anser att sjuka och andra svaga grupper inte skall ha samma rätt som är en självklarhet för t ex mördare och pedofiler!
Självklart så räknar myndigheterna med att, precis vad som sker, att de svaga grupperna vare sig orkar eller har möjlighet att överklaga!

En sjuk kan "dömas" till valet att arbeta tills denne stupar eller alternativt bosätta sig på gatan! Socialbidrag? Nej det får du inte om du inte står till arbetsmarknadens förfogande!

Det finns två kategorier människor idag som aldrig vet när och/eller om de får några pengar så de kan äta, betala hyra, köpa medicin etc, det är alla som har aktivitetsstöd och lr är beroende av socialtjänsten för att överleva! Ett rimligt krav är att man inför en fast utbetalningsdag för dessa grupper! Ingen "vanlig människa" skulle ju acceptera att man aldrig vet om lr när man får sin lön!
Ett alternativ, som också skulle ge de svagaste grupperna en riktig möjlighet att välja bort kränkande myndighetsutövning, är införandet av medborgarlön! Har vi då råd med detta? Tja, det skulle kosta, enligt miljöpartiets gamla, numera nerlagda förslag, 50 miljarder! Avskaffandet av förmögenhetsskatten kostade 60 miljarder!!! Det här skulle innebära att myndighetspersoner fråntas rätten att, bokstavligen, sitta och bestämma huruvida människor skall ha rätten av leva eller dö!

Jag personligen kommer att ta till vilka metoder som helst (inom ramen för icke våldsprinciperna), för att uppmärksamma den sociala utrotningen som pågår i Sverige idag. Ja det är en ren och skär (eller snarare "nazist"brun) social utrotning av svaga individer som pågår, ett mordmaskineri!
Det handlar för egen del om att rädda livet både på mig själv och andra, bokstavligen!

Mats Eriksson, Sociala Medborgargardet för Allas Rätt Till Acceptabel Social Trygghet


- Tråd på Sociala Medborgargardet


---

En del tidningar har en teckengräns på 2000 tecken för insändare, så här är en nerkortat version på 1977 tecken. Insändaren är fri att kopiera och använda som mall, skriv om bäst ni behagar så det passar er själva!
//Fakta om Sverige av idag!
Sjuka som bedömts och utretts av expertis och har läkarintyg, friskskrivs av amatörer utan någon som helst medicinsk kunskap, handläggarna på försäkringskassan. Inget riksdagsparti vill avskaffa detta system!
Riksdagen har med acklamation avslagit en motion, som skulle ge sjuka och andra som
tvingas överklaga myndigheters beslut, samma rätt som kriminella, dvs allmän rättshjälp, samma rätt som är en självklarhet för t ex mördare och pedofiler!
Självklart så räknar myndigheterna med att, precis vad som sker, att de svaga grupperna vare sig orkar eller har möjlighet att överklaga!

En sjuk kan "dömas” till valet att arbeta tills denne stupar eller alternativt bosätta sig på gatan! Socialbidrag? Nej det får du inte om du inte står till arbetsmarknadens förfogande!

Det finns två kategorier människor idag som aldrig vet när och/eller om de får några pengar så de kan äta, betala hyra, köpa medicin etc, det är alla som har aktivitetsstöd och lr är beroende av socialtjänsten för att överleva! Ett rimligt krav är att man inför en fast utbetalningsdag för dessa grupper! Ingen "vanlig människa" skulle acceptera att man aldrig vet om lr när man får sin lön!
De svagaste grupperna måste även få en möjlighet att välja bort kränkande myndighetsutövning, Inför medborgarlön! Det skulle kosta, enligt Mps gamla, numera nerlagda förslag, 50 miljarder! Avskaffandet av förmögenhetsskatten kostade 60 miljarder! Det här skulle innebära att myndigheter fråntas rätten att, bokstavligen, sitta och bestämma huruvida människor skall ha rätten av leva!
Jag personligen kommer att ta till vilka metoder som helst (inom ramen för icke våldsprinciperna), för att uppmärksamma den sociala utrotningen som pågår. Det är en ren och brun utrotning av svaga individer som pågår, ett mordmaskineri! Det handlar för egen del om att rädda livet både på mig själv och andra, bokstavligen!

Mats Eriksson, Sociala Medborgargardet för Allas Rätt Till Acceptabel Social Trygghet//

5 kommentarer:

  1. Det är chockerande hur människor blir behandlade när de behöver extra stöd av samhället.

    SvaraRadera
  2. Mona
    Ja, det kan man säga! Du har en mycket bra hemsida, kolladelite snabbt, men åtekommer senare! Gillade spreciellt; citat: "Så länge makthavarna slipper ta ansvar och konsekvenserna av sitt beteende och agerande kommer detta samhälle aldrig att förändras", så sant som det är skrivet!

    MvhME/Mats

    SvaraRadera
  3. Den som blivit nekad sjukpenning/sjukersättning från FK sätts inte på gatan utan får socialbidrag om den har läkarintyg på sjukdom/ besvär. Med andra ord kan den inte stå till arbetsmarknadens förfogande och får istället socialbidrag utan motprestation. Det du försöker intala människor är att så fort de hamnar inom socialtjänsten så ska de stå till arbetsmarknadens förfogande, stämmer inte alls.

    SvaraRadera
  4. Anonym
    Faktum är att det är så reglerna ser ut!
    Jag har pratat med soc. samt vet många som nekats socialhjälp! Men en del lär väl hamna där själv innan de inser hur VERKLIGHETEN är, synd men så är det!
    Har man tur kan det bli som du säger, men det är ett lotteri och beror helt och hållet på hur strikt vs "flexibel" tjänstemannen/kvinnan är, men som sagt det är tur lr otur, ett lotteri huruvida man träffar en människa lr en strikt maskin!

    Jag föreslår att du besöker lr ringer och talar med exempelvis Folkets kassa och välgörenhetsorganisationer så får du reda på sanningen bakom allt fagert tal om att alla får den hjälp de behöver (och har rätt till!!!) i Sverige av idag (och sedan länge)!

    MvhME/Mats

    SvaraRadera
  5. Anonym
    Jag kan väl tillägga att reglerna strider mot grundlagen, men att politiker och tjänstemän skiter i den är väl vad de flesta vet!

    Skulle grundlagen följas så skulle vi inte ha några hemlösa heller ...
    Sök på ordet hemlös i blogg sökmotorn högst upp (sök blogg) så kan du hitta både det ena och andra, bland annat Föreningen Stockholms hemlösa som det länkas till varje gång ordet hemlös dyker upp!
    Vad grundlagen säger kan du också hitta via bloggsökmotorn!

    MvhME/Mats

    SvaraRadera

Det är fritt fram att uttrycka sig hur man behagar!
Dock rasister, samt (M)azister som hånar sjuka och svaga ombedes vänligen men bestämt att söka sig till sina mörkbruna hålor och slicka varandras rövar!
Med vänliga hälsningar Mats