2009-03-02

- Politiska beslut kan minska cancerfallen

Från Netdoktor.se, 2009-03-02
//Politiska beslut kan minska cancerfallen

Vart tredje cancerfall kan förebyggas enligt en ny rapport från Världscancerfonden. Men för att det ska bli verklighet räcker det inte med att alla tar sitt eget ansvar om att leva hälsosammare, utan samhället måste ändras. - Vad rapporten visar på är ju att det är svårt att leva sunt om inte förutsättningarna finns i ens omgivning. Vad är det för mat vi erbjuds, hur möjligt är det att ha den fysiska aktiviteten man ska, hur lätt är det att se till att ens barn inte börjar röka, och att man ska sluta röka själv, säger Anders Ekbom, professor i epidemiolog och cancerexpert på Karolinska institutet i Stockholm. Forskarna vill bland annat att statliga subventioner till majs- och sojaproduktion i vissa länder måste bort eftersom det används till intensiv djuruppfödning som ger billigare, men sämre, kött. Dessutom vill de ha förbud mot reklam för skräpmat, stopp för skräpmat i skolor, mindre portioner i färdigmat och att politikerna planerar städer så att människor rör sig mer.//

Ovanstående är väl synnerligen självklart för en tänkande människa, men tyvärr så är det ju politiker, som inte tänker (av naturliga skäl eftersom de saknar den förmågan ...), eller (självfallet) inte har den politiska viljan, som styr och då blir det som det blir!
Det viktigaste av allt är ju också att folk skall ha råd att vara sunda, för i dagens samhälle är inte ens motion (eller att "arbeta") gratis eftersom du då blir hungrigare och då måste äta mer!

Relaterat:
- Ang. Lidl' s förgiftning av gammal mat
- Hellre billig Belgian Blue och än dyr ekologiskt biff från en glad ko!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är fritt fram att uttrycka sig hur man behagar!
Dock rasister, samt (M)azister som hånar sjuka och svaga ombedes vänligen men bestämt att söka sig till sina mörkbruna hålor och slicka varandras rövar!
Med vänliga hälsningar Mats