2009-03-01

- Hellre billig Belgian Blue och än dyr ekologiskt biff från en glad ko!

Visst borde det vara så att alla skulle kunna välja ekologiskt odlat och kvalitativ mat!!!
Alla borde även ha rätten till tak över huvudet samt en inkomst som gör att man kan leva och inte bara överleva (vilket mångas inkomst inte ens räcker till heller ...)!!!
Ingen borde förvägras grundläggande hjälp eller behöva avstå tandvård och läkarvård eller medicin, folk borde ha rätten att vara sjuk och inte tvingas att arbeta trots sjukdom och svåra plågor!!!
Tja, vi har ju lagar som ger alla dessa rättigheter!
Sverige har t om skrivit under och förbundit sig att följa t ex FN konventioner om allas lika värde, rätt till mat och husrum och i övrigt skäliga levnadsförhållanden.

Men hur är verkligheten?

Beslutsfattarna skiter fullständigt i lagar, regler och konventioner!!!

En vacker dag så kommer det förhoppningsvis att slå tillbaka på de ansvariga, ingen kan behandlas som smuts och tredje klassens medborgare hur länge som helst!

Tack och lov så finns välgörenhetsorganisationer, men det är bara en dålig nödlösning och en 1800-tals modell typ fattighusen där fattiga får smulor från överflödet av de snälla rika. Idag är det till och med värre än på 1800-talet på ett sätt, för idag gör välgörenhetsorganisationer vinst på sin verksamhet och därmed har man naturligtvis inget intresse av att i grunden ändra situationen för de som är deras inkomstkälla!

Så här är det i Sverige idag!

Jag når riktigt illa när jag hör politiker snackar skit om välfärdens sverige! Jag konstaterar att beslutsfattarna i sverige lever i en egen liten bubbla långt ifrån verkligheten och det finns idag inget politiskt parti som har någon politik som förändrar systemet.

Det enda hoppet är om alla på samhället botten, som dessvärre har fullt sjå att överleva och knappt ingen kraft över till annat, går samman och t ex går in och sätter sig i beslutsfattarnas palats och vägrar gå därifrån, om och om igen, tills det börjar röra sig!
Personligen kommer jag rösta blankt hädanefter (eller möjligen kanske ger en proteströst på KP, alternativt "Talande tomma stolar"), eftersom att en röst på något av de befintliga partier som finns enbart ger dem legitimitet och ett stöd till att fortsätta sitta på sina feta rövar och sko sig på folket samt att man också ger dem stöd för fortsatt likvideringspolitik av improduktiva i samhället!


----------------


Relaterat:
- Politiska beslut kan minska cancerfallen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är fritt fram att uttrycka sig hur man behagar!
Dock rasister, samt (M)azister som hånar sjuka och svaga ombedes vänligen men bestämt att söka sig till sina mörkbruna hålor och slicka varandras rövar!
Med vänliga hälsningar Mats