2009-05-14

- (S)kitsnack

- (S)kitsnack

Känner inte (S) till att om man anses frisk (oavsett hur sjuk man är) så måste man stå till arbetsmarknadens förfogande om man överhuvudtaget skall komma ifråga för socialbidrag!
Förvisso så har man inget stöd i lagen för detta krav, men å andra sidan så har vi ju i vissa kommuner i sverige en så kallad "Tak över huvudet garanti". Jag trodde faktiskt att det var lag på det men i socialtjänstlagen står det att socialnämnden ska främja den enskildes rätt till bostad, men det skulle ju innebära att vi inte har några hemlösa! Det står alltså inte i socialtjänstlagen att det finns någon garanti för att få en bostad! Det här innebär att ingen har rätt till vare till vare sig mat för dagen eller tak över huvudet! Förvisso så har sverige förbundit sig följa diverse dasspapperskonventioner om mänskliga rättigheter drägliga livsförhållanden etc, men de konventionerna och och "främjar"lagar används nog mest som toalettpapper till politikerna!

Så summan av kardemumman är att om du är sjuk så har du bara en enda rättighet och det är att arbeta tills du faller ihop och dör, eller hamnar på gatan och det "främjar" ju verkligen hälsa och överlevnad :( !



- Sociala Medborgargardet
för Allas Rätt Till Acceptabel Social Trygghet

1 kommentar:

  1. Kul att jag kom in här till dig, du skriver ju om sånt som engagerar mig, som FK.
    Bra skrivet.
    Kram

    SvaraRadera

Det är fritt fram att uttrycka sig hur man behagar!
Dock rasister, samt (M)azister som hånar sjuka och svaga ombedes vänligen men bestämt att söka sig till sina mörkbruna hålor och slicka varandras rövar!
Med vänliga hälsningar Mats