2009-11-13

- Lite spill får man räkna med för att förändra på sikt ... ...?

Det var en person som hade ramlat ner i kvicksand ... ...

Först gick en religiös förbi och såg det hela och började skrika - hallelulja, gode Gud hjälp denne man!
Därefter vände den religiöse om och vandrade vidare övertygad i sin tro att Gud skulle ingripa!

Personen i kvicksanden fortsatte sjunka ...

Efter en stund gick en politiker förbi
Han funderade en stund och vände sig till personen i kvicksanden och sa;
- Jag skall genast gå hem och skriva en motion till riksdagen om att man skall vidta kraftfulla åtgärder och sätta upp en varningsskylt här ... och glöm nu inte att tala om för alla dina vänner vem du skall rösta på!
Därefter gick politikern vidare för att leta reda på någon annan att fiska röster av (istället för att fiska upp mannen ... ...)

Personen sjönk vidare i kvicksanden ... ...

Därefter kom en 1968 revolutionär promenerades förbi ...
Han stirrade personen i ögonen och skrek och hoppade;
- Stoppa kapitalets profithunger, jag skall genast kalla ihop till ett folklig protestmöte, detta måste få ett slut, vi skall se till att göra en insamling till en lyftkran ... men först måste vi planera ordentligt så du får kvalificerad hjälp ...

Personen i kvicksanden sjönk nu vidare naturligtvis ... ...

Nu kom en socialliberal förbi ...;
Han böjde sig ner och klappade personen på huvudet (vilket gjorde att personen i kvicksanden sjönk ännu djupare ... )
- Jag tänker på dig, ta hand om dig, gör nu inget förhastat, då sjunker du bara ännu snabbbare, ta det lugnt bara så skall du se att allt ordnar sig, jag lovar att prata med de ansvariga för detta område ... ...
Socialliberalen avslutade med ännu en klapp på huvudet så personen sjönk snabbare i kvicksanden ... och promenerade vidare mot "djärva" samtal ... ... ...

Personen i kvicksanden hade nu bara en decimeter kvar innan kvicksanden skulle tränga in i mun och näsa och kväva personen helt ...

Personen i kvicksanden sjönk nu vidare naturligtvis ... ...

Nu kom en "generell svensk" spankulerandes förbi ...
den generelle svensken tänkte först impulsivt ta repet, som hela tiden legat helt öppet vid kvicksandens kant, och kasta ut det till den sjunkande personen, MEN ... ... då kom den generelle ... på att det var ju jääääättefarligt och han kunde ju ramla i själv på kuppen! Så .... svensken tittade sig omkring för att se om det fanns Någon Annan i närheten, mest för att det skulle ju inte se bra ut om någon såg att han valt att inte ingripa, när ingen syntes till så dröp han iväg med svansen mellan benen ...

Personen i kvicksanden sjönk vidare ... ...

Kvicksanden hade nu sakta börjat krypa in i personens näsa ...
Då kom tre barn hoppandes förbi och såg personens uppsträckta händer samt repet och handlade instinktivt snabbt, kastade ut repet och band snabbt andra ändan av repet runt ett träd ...



Sensmoralen är naturligtvis; När ingen tid finns så måste man handla omeldebart! Människor är inte något man kan se som spill, som uttrycket "lite spill får man räkna med" säger, för att förändra på sikt! Det är bara för rått och cyniskt!

- Synd att de sjuka inte är valar då hade det varit värt att riskera 10 års fängelse för att agera!

- Tålamod är en lyx som den med en trygg och god inkomst kan unna sig ... ...





- Sök i bloggen

3 kommentarer:

  1. Klockren berättelse och en bra blogg, hit återkommer jag:)

    etik..

    SvaraRadera
  2. Synd att de sjuka inte är valar. När det handlar om djur är vi beredda till vad som helst. men tänk om någon sjuk som förlorat allt riskerar tio års fängelse. En idé. I ett fänglese har man i alla fall tak över huvudet, rehabilitering, rätt till utevistelse 1 timme dagligen, mat på bordet. Varför inte? Vad har en utförsäkrad att förlora?

    SvaraRadera
  3. Astrid
    Ja, det är ett alternativ till att bo på gatan!
    Jag har själv tänkt tanken mer än en gång och vet många andra också, har även träffat hemlösa som begått brott för att komma i fängelse!

    MEN ett bättre sätt är att man bildar föreningar och räddar varandra;
    Själv är jag nu i JUG FAS 3 och har sysselsättingen i Sociala Medborgargardet för Allas Rätt Till Acceptabel Social Trygghet (http://socialamedborgargardet.ning.com)! Detta innebär att jag arbetar som kontorist och webbansvarig efter min egen förmåga (kan gå mellan datorn och vila i sängen, promenera lr stretcha efter behov).
    Dessutom kommer föreningen att få 223 kr/dag för att jag är JUG-anställd! Detta innebär i korthet att man kan använda systemets pengar mot systemet!
    JUG är inte bra och hela situationen är ju sjuk egentligen, eftersom jag borde haft annan hjälp, vilket var stört omöjligt!
    Detta är ett mycket bra alternativ till både fängelse, självmord lr att hamna på gatan vilket hade varit de andra alternativen efter att ha tvingats till någon skitsysselsätting tills man ramlat ihop av för mycket smärta, vilket jag känner folk som drivits till!
    Och jag är MYCKET motiverad att hjälpa andra nu efter att stirrat döden och detta djävulssystem i ögonen under lång tid, DET kan alla som läser detta vara säker på!

    MvhME/Mats

    SvaraRadera

Det är fritt fram att uttrycka sig hur man behagar!
Dock rasister, samt (M)azister som hånar sjuka och svaga ombedes vänligen men bestämt att söka sig till sina mörkbruna hålor och slicka varandras rövar!
Med vänliga hälsningar Mats