2009-08-15

- Vet folk villkoren för socialbidrag i Sverige?

- Vet folk villkoren för socialbidrag i Sverige?

Och framför allt; Vet folk konsekvenserna för en sjuk (och som rimligen INTE borde hänvisas till vare sig soc lr a-kassa) som blir utförsäkrad lr nekas sin rätt till hjälp till ett anpassat drägligt liv?
Läs vidare >>> här <<<

- Sociala Medborgargardet

- Time to Get Organized Against Social Cleansing in Europe!

Bloggsökning:
- Försäkringskassan
- Socialtjänsten
- Sjuk
- Slav
- Existensminimum
- Lag
- Sociopater
- Gandhi
- Socialtjänstlagen
- friskförklarad
- Frisk
- Sociala Medborgargardet

5 kommentarer:

  1. Äger du något av värde och är sjukskriven så har du inte rätt att få socialbidrag eftersom socialbidrag handlar om att leva på existensminimum. Om du äger bil, sommarstuga, villa, pengar på banken kan du ej få socialbidrag. Det är väl rättvist gentemot de som inte äger mer än sina skor, kläder, en cykel etc?

    SvaraRadera
  2. Anonym
    Jag var ett tag tveksam till att publicera din kommentar av den enkla anledningen att det inte är det du tar upp som blogginlägget (som är en hänvisning vilken du uppenbarligen inte läst) handlar om!
    Men i princip håller jag med, en person som har aktieportfölj, en färdigbetald villa, en färdigbetald sommarstuga etc. skall naturligtvis inte ha socialbidrag! Däremot t ex en pensionär lr sjuk person lr för all del en helt frisk individ som bor i en insatslägenhet lr villa där månadskostnaden är lägre än i hyreslägenhet, där borde ju socionomerna (och skattebetalarna) vara glad över att det blir en billigare utgift!

    Det ju vara på sin plats att även ta hänsyn till om personer är sjuka och kan behöva en bil!

    I övrigt rekommenderar jag att du läser hänvisningen/hänvisningarna (länkarna), vilket detta blogginlägg är, dvs en hänvisning!


    MvhME/Mats

    SvaraRadera
  3. Anonym
    Kan tillägga att det finns ytterligare problem, för även om en person säljer en fin bil lr villa så har dom oftast avbetalningarna kvar om de inte mirakulöst lyckas sälja till ett pris som täcker detta!
    Hur säljer man t ex en villa till ett pris som även täcker återstående avbetalningar när hela samhället är drabbat av arbetslöshet? Inte omöjligt kanske, men nära på omöjligt iaf!

    Och Soc. tar ingen hänsyn till avbetalningar och skulder, vilket innebär att dessa inte kan betalas, dvs om man vill äta och bo!!!

    Sen är betalningsanmärkningar och kronofogde på plats rätt omgående!

    Ja det finns mycket att säga om detta, men som sagt det är ju inte det detta blogginlägget handlar om! Men ett litet sidospår kan man ju tillåta sig iaf!

    MvhME/Mats

    SvaraRadera
  4. Håller helt med. Det är också så att soc tittar tre månader bakå, så hade du några kronor över för tre månader sedan skulle dessa ha sparats! Även om du inte tidigare sökt hjälp så räknas dessa kronor i så fall som en inkomst. Ofta innebär detta att med säg 400:- över i de två föregående månaderna så kommer man precis "över norm". Om man skulle räknat på faktisk inkomst kanske man skulle komma några hundra kronor under, vilket kan göra skillnaden för mat resten av månaden! Bara ett exempel.

    SvaraRadera
  5. Det var jag som skrev första inlägget och vad jag ville komma fram till är att idag utförsäkras sjuka människor från FK som sedan tvingas vända sig till sociala. För att kunna få hjälp från dem har de inte rätt att äga något av större värde. Jag vill hävda att detta är en medveten strategi från maktens sida. De är ute efter att slå ut människor oavsett sjukdom eller problem. Men är detta verkligen tillåtet med tanke på att alla svenska medborgare tillhör den allmänna sjukförsäkringen där de i de allra flesta fall under lång eller kort tid har betalat för denna försäkring? Kan man då säga att försäkringen inte gäller om människor behöver den? Måste vara ett lagbrott av grövsta sort!

    SvaraRadera

Det är fritt fram att uttrycka sig hur man behagar!
Dock rasister, samt (M)azister som hånar sjuka och svaga ombedes vänligen men bestämt att söka sig till sina mörkbruna hålor och slicka varandras rövar!
Med vänliga hälsningar Mats