2010-09-19

- Anmälan till EU, utförsäkringarna

- Anmälan till EU, utförsäkringarna, av Jenny Johansson. Originalinlägget med tillhörande länkar hittar du här!

Hej

Jag vill anmäla mitt hemland Sveriges sittande regering för brott emot de mänskliga rättigheterna. Detta för att man antingen bryter emot flertalet lagar gällande sjukförsäkringssystemet eller så lagstiftar man emot den enskilde individen.

I Sverige så pågår det en systematisk utsortering av landets sjuka och funktionshindrade genom att utförsäkra dem ifrån Försäkringskassan. Detta för att man under 90talet har nedmonterat bla företagsvården och all form av rehabilitering. Nu har man bara ett antal dagar då man "får vara sjuk", sen kastas man ut på arbetsförmedlingen och måste under tvång deltaga i en sk. "arbetslivintroduktion" oavsett hur sjuk eller handikappad man än är. Vägrar man eller om man inte kan så förlorar man sin sjukpenninggrundande inkomst och blir förvisad till de sociala myndigheterna. Bidrag från de sociala myndigheterna har ökat 12% under de tre första månaderna, mer än vad som skett under de tidigare fem åren. Det är sedan mycket svårt att komma in i sjukförsäkringen igen, speciellt om man förlorat sin sjukpenninggrundande inkomst.
Länk

Svårt sjuka och handikappade tvingas sälja sina villor eller fastigheter, om de nu äger dessa, eller tvingas leva på anhöriga. Hela systemet är stelbent och omänskligt, samt att man inte längre tar individuell hänsyn. Det står tom inskrivet i Försäkringskassans regler. Det har skett att svårt cancersjuka har tvingats söka jobb. Man har kritiserat detta i media, men trots detta så har ingen ordentlig förändring skett.

Människor har tagit livet av sig, samt att självmordsförsöken har ökat i Sverige. Man slår hårt emot de svagaste i samhället. Man visade exempelvis en dokumentär i programmet Uppdrag Granskning om en 62årig kvinna som tog livet av sig då hon fick ett brev om utförsäkring.

Det har tillkommit fler fall då människor tagit livet av sig och fler lär komma.

Det har även kommit fram rapporter på att försäkringsbolagen inkomst- och funktionshinderdiskriminerar människor. Har man bla psykisk sjukdom eller ett neuropsykiatriskt
funktionshinder så är det mycket svårt att få en försäkring i Sverige. Den typen av diskriminering finns det ingen lagstiftning emot. försäkringsbolagen har gjort gemensam sak och har gett den sittande regeringen, Alliansen bidrag för att nedmontera sjukförsäkringen i landet. Då det inte är lagstiftat i Sverige gällande vart sponsringen till de olika partierna kommer ifrån så får detta pågå i hemlighet.

Länkar

De sjuka och handikappade har försökt att ställa ansvariga politiker till svars men de har antingen reagerat med arrogans eller vägrat möta de sjuka öppet. Trots remisser och varningar från sakkunniga så drev man igenom det nya sjukförsäkringssystemet. Det hade uppenbara, svåra brister, men detta ignorerade man.

Det har tom kommit ut en bok: Kampen om sjukfrånvaron där en statsvetare vid namn Björn Johnsson har lagt fram den verkliga bilden av vad som hände under 90talet och om de lögner som den sittande regeringen har spridit ut.

Här skickar jag även med länkar om sanningen bakom sjukreglerna och hur de har påverkat människor.
Länk

Försäkringskassan; det organ som bestämmer vilka som ska utförsäkras har ingen lagstadgad överinsyn. Man har sk. "medicinska rådgivare" (fd försäkringsläkare) som aldrig någonsin träffar patienten utan "rekommenderar" handläggarna hur de ska göra. De kan inte anmälas, granskas, för passande nog så träffar de aldrig patienterna. De har heller ingen överinsyn utan kan fritt bryta emot lagen och avpolettera tom expertläkares diagnoser. Läkarväsendet i Sverige står idag handfallna gällande detta.

Vi har då Försäkringskassan där handläggarna och de medicinska rådgivarna aldrig kan ställas ansvariga för hur de ”lyder regler”. Vi har förvaltningsrätten där den enskilde har en betydligt större bevisbörda på sig än motparten (trots att det står skrivet att det är tvärtom). Hela systemet har blivit så konstruerat att ingen kan ställas som ansvarig. Man kan fritt fortsätta bryta emot de mänskliga rättigheterna utan att det stoppas.

Man bryter emot Förvaltningslagen där handläggare har plockat bort delar i enskildas journaler, vilket senare har visat sig då enskilda personer lyckats få ut sina journaler från Förvaltningsrätten, från Försäkringskassan (där de blivit förvanskade) för att jämföra med de utredningar och journaler som de har fått ifrån olika läkare mfl. Anklagar man myndigheter och enskilda tjänstemän för att bryta emot lagarna i Förvaltningsrätten så har man inte en chans att få igenom en överklagan. Man vill inte riskera prejudikat genom att enskilda tjänsteman skulle kunna åka dit så därför är det omöjligt att anklaga dem för något även om det är uppenbart att de har ändrat i journaler etc.

Man bryter emot Socialtjänstlagen där man har rätt till försörjning om man inte kan arbeta pga sjukdom eller funktionshinder.

Man bryter emot De mänskliga rättigheterna enligt regeringsformen ; att inte utsätta funktionshindrade för myndighetsförtryck.

Man bryter emot FN-konventionen för funktionshindrade genom myndighetsförtryck, tvång och att man tar ifrån dem sina mänskliga rättigheter. Speciellt då man bryter emot lagen om slaveri. På dagcenter så tvingas människor arbeta för minimala löner, samt att serviceboendena i Sverige har de högsta hyrorna. Funktionshindrade är generellt mycket fattiga och de tvingas ta emot pengar av anhöriga för att kunna gå runt varje månad.

FNs konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning:

Artikel 27 Arbete och sysselsättning 2. Konventionsstaterna ska säkerställa att personer med
funktionsnedsättning inte hålls i slaveri eller träldom och att de på lika villkor som andra är skyddade från att utföra tvångsarbete eller annat påtvingat arbete.

Man bryter emot LSSlagen genom att utpressa funktionshindrade mellan dagcenter, särskilt anpassade jobb m.m. och den sk "rehabiliteringskedjan". Man har försökt lagstifta emot att aspergare inte ska få befinna sig under LSSlagen då man velat tvinga ut dem på den reguljära arbetsmarknaden. Något som är omöjligt för en aspergisk person.
Länkar

Den vittnar om ett fullständigt fiasko samt att man inte tar någon som helst hänsyn till individerna.

Försäkringskassan har inte gjort någon som helst utvärdering om hur utförsäkringarna har
påverkat människor.

Jag vill att ni ser över detta och stoppar det som sker i Sverige idag. Jag har försökt att lägga in länkar om vittnesbörder och den information ni behöver. 52.000 står i tur att bli utförsäkrade och stoppa detta innan fler hamnar i ruinens brant och/eller tar livet av sig. /JJ








- Tidigare blogginlägg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är fritt fram att uttrycka sig hur man behagar!
Dock rasister, samt (M)azister som hånar sjuka och svaga ombedes vänligen men bestämt att söka sig till sina mörkbruna hålor och slicka varandras rövar!
Med vänliga hälsningar Mats